"Шоуто на ABBA“ идва за първи път в България

На 29 септември  българската публика ще има уникалната възможност да преживее магията на скандинавската група в двучасов лайв, посветен на 45-годишната музикална история на ABBA. „Шоуто на ABBA“ идва за първи път в България за един впечатляващ концерт в Зала 1 на НДК.


През 1974г. шведската група ABBA, печли престижния конкурс "Евровизия" с песента „Waterloo“ и през следващите години се превръща в най-продаваната поп група в историята на света.


„Шоуто на ABBA“ привлича хиляди нови почитатели на легендарната поп група. Този грандиозен успех се дължи на неподражаемото съчетание на най-модерен звук, визуални ефекти и култовото добре познато звучене на любимите на редица поколения хитове, като „Money Money Money“, „Dancing Queen“, „Mamma Mia“, „SOS“, „Waterloo“, „Knowing Me Knowing You“ и други.

Песните в „Шоуто на ABBA“ се изпълняват от шведската група „Waterloo“ и Националния симфоничен оркестър на Лондон, режисиран от музикалния гений Матю Фрийман. Публиката в София ще може да чуе и види на живо легендарния саксофонист на ABBA - Улф Андерсон. Той съвместно с един от емблематичните членове на групата Бени Андершон са композитори на вечния хит „I DO, I DO, I DO, I DO, I DO“.